İZMİR / FOÇA - Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzu tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerimiz için bazı sorular belirledik ve cevaplarını yazdık.

Aday Öğrenci

Okulumuzu tercih etmeyi  düşünen aday öğrencilerimiz için bazı sorular belirledik ve cevaplarını yazdık, aklınıza takılan başka soru ve sorular var ise bize okul web sitesindeki iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Niçin Cemil Midilli Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesini tercih etmelisin?

Okulumuz yeni okul binası, atölyeler, gelişmiş donanım ve alanında iyi yetişmiş öğretmen kadrosu ile eksiksizdir.Tüm sınıflarımızda etkileşimli tahta ve internet bağlantısı(Fatih Alt yapısı fiber) bulunmaktadır.Okul kütüphanemiz zengin kitaplığı ve serbest zaman olanakları ile öğrencilerin verimli zaman geçirmesi için düzenlenmiştir. Okul bahçemiz de basketbol sahamız bulunmaktadır. Okulumuzda "Ulaştırma ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri" alanlarımız mevcuttur. Öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik ve uygulamalı dersleri 12.sınıfa geçince işletmeye stajyer olarak gidip sahada uygulama imkanı da bulmaktadır. Okulumuzdaki alanlardan mezun olan öğrencilerimiz, YKS'den aldıkları puana göre lisans veya ön lisans programlarına devam edebilmektedirler. Mezun oldukları alana en yakın lisans programlarına yerleşirken ek puan avantajı da bulunmaktadır. Öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduktan sonra kamu-özel ayrımı olmaksızın tüm işletme ve kurumlarda kendilerine iş bulabilirler.

Okulumuzun eğitim öğretimde amaçları nelerdir?

1.      Orta öğretim düzeyinde genel kültür vermek.

2.      Kişi ve toplum problemlerini tanıtma, çözüm arama, yurdumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini vermek.

3.      Öğrencilere ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğretime ya da iş alanlarına hazırlamak.

4.      İş ve hizmet alanlarının ihtiyacı olan orta düzeyde teknik insan gücü yetiştirmek.

5.      Sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunmak.

6.      Ülkemiz insanının refah düzeyini arttırmak amaçlı projeler geliştirmek.

7.      Öğrencilerimizi çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş teknik elemanlar olarak yetiştirerek , ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.

8.      Öğrencilerimizi milli ve ahlaki değerler doğrultusunda yetiştirmek.

Okulunuzda program türleri nelerdir?

AMP (Anadolu Meslek Programı)

Okulunuzun eğitim-öğretim şekli nedir?

Tam gün ve tekli öğretim

Okulunuzdaki öğrenci türü nedir?

Karma (Kız-Erkek)

Okulunuzda pansiyon var mı?

Pansiyon yoktur. Okula yakın devlet yurtlarında kalınabilmektedir.

Okulunuzda hangi alanlar vardır?

Ulaştırma Hizmetleri Alanı

Yenilenebilir Teknolojileri Alanı

Alanlar hakkında detaylı bilgilendirme için web sitemizde yer alan üst menüden ALAN/DAL TANITIMLARI seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Öğrenciler staja gidiyorlar mı?

Anadolu Meslek Programındaki tüm öğrencilerimiz 12.sınıfta işletmelere haftada 3 iş günü staja gitmektedir.

Öğrenciler nerelerde stajlarını yapıyorlar?

Devlet kurumlarında

Organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda

Kendi alanları ile ilgili tamir, bakım, onarım yapan firmalar ve servislerde

Mezun olduktan sonra yüksek öğrenime devam edebilir miyim?

Yüksek öğrenim sınavlarına girerek devam edebilirsiniz.

Mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim?

Öğrencilerimizin sigorta girişleri 10. Sınıfta yapılmaktadır. Organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda işe başvuru şartlarının ilk maddesi MESLEK LİSESİ mezunu olması gerekmektedir. İster fabrika, ister servis yada istediği işte çalışabilir.

Yüksek öğretime yerleşme oranları nedir?

Mezun olunan ilk yıllarda yüksek öğrenime yerleşen öğrenci sayılarımız %25 civarında olmasına rağmen, sonraki yıllarda mühendislik fakülteleri, eğitim fakülteleri ve Milli Savunma Üniversitelerini kazanmaktadır.

Okul tanıtımı ve bilgi almak için neler yapabilirim?

Okul idarecileri, rehber öğretmenlerimiz, öğretmenlerimizden , okul web sitesinde haberler kısmında yer alan okul tanıtım videosundan bilgi alabilirsiniz.

Okul tanıtım videomuzun linki: http://focacemilmidillimtal.meb.k12.tr/icerikler/okul-tanitim-videomuz_7647193.html

Okula kayıt koşulları nelerdir?

AMP- Anadolu Meslek Programı için adrese dayalı sistem üzerinden.

Okula ulaşım nasıl sağlanmaktadır?

Servisler ve Şehir içi minibüsleri ile sağlanmaktadır.

Okulda dersler nelerdir ve haftalık ders saatleri kaç saattir?

Meslek liselerinde haftalık 40 saat ve üzeri ders okutulmaktadır. 9.sınıftan itibaren meslek dersleri görülmeye başlamakta ve her sene kademeli olarak meslek dersi saati artmaktadır.

Yayın: 03.07.2020 - Güncelleme: 03.07.2020 15:43 - Görüntülenme: 727

Etiketler :